KORVAUSHAKEMUS

Yleistä korvauksen hakemisesta

Matkapalveluyhdistelmien tarjoajan maksukyvyttömyystilanteessa matkapaketin tai yhdistetyn matkajärjestelyn ostaneena matkustajana sinulla on oikeus saada maksamasi rahat takaisin elinkeinonharjoittajan Kilpailu- ja kuluttajavirastolle asettamasta vakuudesta.

Jos olet maksanut matkasi luottokortilla tai matkan hankkimiseksi myönnetyllä luotolla, voit vaatia maksun palauttamista luotonantajalta. Myös maksukortin debit-ominaisuudella maksetuista ostoksista voit mahdollisesti vaatia hyvitystä korttiyhtiöltä, jos yhtiö on korttiehdoissaan tai muutoin tähän sitoutunut. Jos olet ostanut matkapaketin käteisellä, eli maksanut matkan pankkitililtä tai rahalla suoraan matkatoimistoon, on sinun täytettävä tämä korvaushakemus.

Vakuudesta korvataan matkapakettien osalta:

  • Paluukuljetus ja majoitus matkakohteessa paluukuljetukseen saakka, jos matkaan sisältyi majoitus;
  • Matkustajan maksamat ennakkomaksut ja keskeytyneestä matkasta käyttämättä jääneen matkan osuuden;
  • Matkapalveluyhdistelmän ostoon oikeutetut vastikkeelliset lahjakortit

Yhdistettyjen matkajärjestelyiden osalta korvataan ensimmäisen palvelun etukäteen maksettu arvo.

Mikä on yhdistetty matkajärjestely?

Vakuudesta maksetaan ainoastaan edellä luetellut korvaukset.

Vakuudesta ei korvata esim. menetetystä työajasta aiheutuneita taloudellisia menetyksiä, matkavakuutusta, viisumikuluja, rokotuksista aiheutuneita kuluja, korvausta mielipahasta, joka aiheutui pilalle menneestä lomasta eikä matkakohteessa ostettuja retkipaketteja.

Sähköisen lomakkeen täyttöohjeet

Sähköinen korvaushakemus täytetään tietokoneella. Sitä ei pidä tulostaa täyttämistä varten eikä lähettää postitse Kilpailu- ja kuluttajavirastoon. Jos ilmoitat lomakkeella sähköpostiosoitteesi, saat kuittausviestin, että lomake on saapunut virastoon. Muussa tapauksessa kuittausviesti näkyy ainoastaan lomakkeen lähettämisen jälkeen. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää sähköistä lomaketta, voit tilata paperisen lomakkeen lähettämällä sähköpostia: matkapaketti@kkv.fi tai soittamalla 029 505 3193.

Sähköinen korvaushakemuslomake on testattu Internet Explorer-, Edge-, Mozilla Firefox- ja Google Chrome -selainten uusimmilla versioilla. Jos käytössäsi on vanhempia selainversioita, pyydämme päivittämään selaimesi uusimpaan versioon lomakkeen toimivuuden varmistamiseksi.

Aloita korvaushakemuksen täyttäminen valitsemalla valikosta yritys, jonka maksukyvyttömyyden takia haet korvausta. Valitse tämän jälkeen korvauksen peruste painamalla yhtä alla olevista kolmesta painikkeesta. Tämän jälkeen avautuu korvaushakemus, joka tulee täyttää huolellisesti.